2024-03-04 39 views
最近好友話我知,我屋企樓下開咗一間好好食嘅韓國餐廳 K Chef Story,搞到我心思思諗幾時可以去試下呢?今日終於俾我揾到機會啦~~ 🙌🏻 🙌🏻放工返屋企前,先去K Chef Story買個外賣先,睇完menu覺得好抵食喔,令我一度擔心,開係屯門市廣場賣到咁平,點維持生意啊?😂 😂 原本我諗咁平應該都係細細份啫,但當實物出現咗先知,嘩……真係平靚正喔😂 😂 😂 唔好咁癲得唔得?我叫咗一隻炸雞、一條牛肉紫菜飯卷、一件玉米芝士餡餅、一份芝士波,埋單300有找😳😳 抵食到咧……我哋2個人都食唔帶曬,仲留返半份飯卷第二日拎返公司食,估佢唔到~第二日都依然咁好食🤤 🤤 🤤由於最近戒咗辣,所以叫咗個香甜炸雞,炸雞外皮酥脆,肉質鮮嫩多汁。個香甜嘅醬汁令隻雞更加美味,佢嘅甜度與鹹度平衡,令人欲罷不能。呢個無論係主食定零食,都會令你食到停唔到口。牛肉紫菜飯卷內嘅牛肉口感嫩滑,搭配嘅蔬菜鮮脆多汁,同白飯夾埋一齊,再用紫菜卷起來,每一口都充滿豐富嘅口感同風味,而且營養均衡,係我食韓國菜嘅必點主食之一。佢嘅小食芝士波絕對有驚喜,香脆的芝士內餡,外層再加咗厚厚嘅芝士粉,每一口都係滿滿嘅香濃芝士味,圍繞口中

由於最近戒咗辣,所以叫咗個香甜炸雞炸雞外皮酥脆,肉質鮮嫩多汁。個香甜嘅醬汁令隻雞更加美味,佢嘅甜度與鹹度平衡,令人欲罷不能。呢個無論係主食定零食,都會令你食到停唔到口。

佢嘅小食芝士波絕對有驚喜,香脆的芝士內餡,外層再加咗厚厚嘅芝士粉,每一口都係滿滿嘅香濃芝士味,圍繞口中久久不散。原本睇圖片覺得只係好普通嘅小食,見店長極力推介下就試下,點知一試原來咁驚喜嘅😍😍 推薦大家一定要試,唔試你會後悔咖~~ 😂 😂

玉米芝士餡餅都一樣係外脆內軟嘅口感,多啲粒粒玉米變得好有咬口。原本芝士同玉米就係一個非常夾嘅配搭,平時下午茶拿來做點心小食一流,值得一試咖。