2022-12-26 664 views
朋友介紹我哩間海南雞飯好味,今次難得嚟到大角咀,順手買埋外賣返去比屋企人食呢度好近去油麻地站嘅小巴站,一落車就見到門口已經有大大個Menu寫低有咩揀一人餐都好抵食我叫左:👍🏻果子海南雞飯+雞湯呢個飯餐只係$40,仲包湯,真係好抵。飯底係油飯,原本以為油飯好油比較好heavy,唔會覺得greasy ,好味過普通白飯,配埋新鮮同埋滑嫩嘅海南雞肉,好好胃口,好快就K.O.完成個飯。個餐仲送埋個雞湯,雖然張相好似冇咩料,不過入面其實有啲瓜,雞湯味道淡淡地,正常味道。👍🏻海鮮喇沙呢個喇沙真係要大大力咁讚,價錢同海南雞飯一樣咁抵,盛惠$54,料方便我覺得都好足,有蜆、丸蝦、蛋、豆卜等,仲有啲芽菜。個湯底好正,甜甜地,我清晒成碗湯😎😎小食方面嗌咗沙嗲牛肉串燒同埋白雲酸辣鳳爪。個沙嗲醬濃,上面仲有好多花生粒😎串燒得幾香。串燒仲可以揀雞/豬肉白雲鳯爪一定要叫 📣📣📣好味過泰式鳳爪🙌不會太辣,好惹味💓💓仲有大量drinks可供選擇叫左咁多野食都只係$130,超抵食,哩間外賣店一定要bookmark😎😎

呢度好近去油麻地站嘅小巴站,一落車就見到

門口已經有大大個Menu寫低有咩揀

一人餐都好抵食