2022-06-03
🥘蒸廬得2間分店:沙田&荃灣,今日遠道而黎一試,好彩無令我失望💛同舊式茶樓吾同,呢度吾可以簡茶葉,吾會成個茶壺比你,只會幫你斟茶,但staff好體貼,會不斷幫你refill。呢度仲吾收茶錢,吾使加一添☺️☺️☺️希望黎緊會開多啲分店😆📍蒸廬 (Plaza88)荃灣楊屋道88號Plaza88 1樓107-108號舖紅棗杞子雞粒陳村粉($50)份量幾多,性價比高,陳村粉記得要趁熱食,吾係口感會變硬😃蒸蘆拼美點($60)9件點心入面,有2粒燒賣,入面啲蝦幾爽口😆想試抹茶叉燒包又吾想叫一籠,就可以叫呢個拼盤。抹茶叉燒包個包皮好香抹茶味,完全無比叉燒蓋過👍馬蹄糕好淋,吾會太甜,平時吾食馬蹄糕既我都覺得吾錯☺️鮮蝦菜苗餃($30)每粒菜苗餃都好飽滿足料,皮夠薄😝#ktravelneat荃灣 #ktravelneat荃灣線 #ktravelneat飲茶 #ktravelneat黃小店 #yumcha #飲茶 #荃灣美食 #香港人加油🇭🇰 #hkfoodstagram #hkdrinkstagram #hkfoodiegirl #蒸廬
📍蒸廬 (Plaza88)
荃灣楊屋道88號Plaza88 1樓107-108號舖
紅棗杞子雞粒陳村粉($50)
份量幾多,性價比高,陳村粉記得要趁熱食,吾係口感會變硬😃
蒸蘆拼美點($60)
鮮蝦菜苗餃($30)
每粒菜苗餃都好飽滿足料,皮夠薄😝