2015-05-17
今晚又同朋友黎旺角試下新放題,今次呢間我係第一次食,但朋友話食過好正,於是就帶我地一行4人黎試下。上到去。。嘩。。好多人呀。。好彩book 定左位,環境都算乾淨整齊,坐低之後當然即刻order 野食,呢度野食既選擇都好多呀,最正係可以有埋邊爐打。首先登場既當然係刺身啦,刺身全部都好新增,三文魚好鬼肥美,好多時都係腩位,之後劍魚都係值得推介之一,口感好肥美,好似入口溶咁。
之後壽司水準都好高,同板長果d 有得比,以放題黎講算好正,最正係帶子壽司,雖然冇帶子刺身,但帶子壽司舊刺身都超肥美,所以可以補番數。之後炸物都唔錯,全部都炸得好香好脆,最夠要夠熱辣辣,以蝦天婦羅 蟹柳天婦羅 及芝士春卷最值得推介。
好小地方有得 食呢隻八爪魚丸,好彈牙及燒得好香。焗蠔都好正,大家食記住要小心d. 因為真係好熱,芝士又夠晒多粟米及雜菌都不過不失,水準都係average 以上。之後牛舌都好正,牛味十足而且口感豐富,食落十分爽口,我一個人食左5串。
食到咁上下日本野,係時候打下邊爐,細細鍋好方便,雖然選擇既料唔算多,但大路既都有,而且質素都ok. 食左好多肥牛總括黎講,質素算係相當不錯,而且好小漏單。係值得e
好小地方有得 食呢隻八爪魚丸,好彈牙及燒得好香。
粟米及雜菌都不過不失,水準都係average 以上。
總括黎講,質素算係相當不錯,而且好小漏單。係值得encore之選。