2021-03-25 249 views
由佢未搬之前仲係細鋪嘅時候就已經開始食,第一次食完已經覺得好味。到後期有越黎越多人介紹,每次中午時段經過依間餐廳都必定見到有人排隊,所以想堂食嘅話有時都係碰下運氣。今次12點15左右黎到見前面得三組客人排隊,諗住排下,結果一排就排左超過半個鐘先有得入,果然係人氣爆燈😂 不過喺出面排緊隊嘅時候已經會幫客人落定單,所以入到去坐左5分鐘左右就已經有得食。我之前每次黎基本上都係食滷排骨便當,係我個人中意嘅口味,不過我覺得水準有時有啲飄忽,試過食一兩次,啲排骨比較實,唔知係咪煮過頭。但因為聽朋友平時講話中意食香酥排骨,所以今次諗住一於試下。佢有三款口味(鹽酥、海苔、香辣)可以揀,第一次試就緊係揀返經典嘅鹽酥。依個便當$64,會包埋野飲,不過得三款免費,如果想飲其他例如珍奶嘅話就要另外加錢。不得不提佢嘅排骨真係超大塊,炸得非常香脆,而且肉質都好嫩,唔會好實,味道係幾好食嘅,不過同滷排骨相比,我覺得香酥排骨會乾身啲,尤其係佢本身無汁,但佢啲調味都做得岩岩好。除左排骨之外,個便當另外仲會有5款配菜,日日唔同。咁岩今日有玉子燒,有啲驚喜,而且都幾好食。不過坦白講佢嘅飯因為無汁,所以會有啲dry,要連埋啲

除左排骨之外,個便當另外仲會有5款配菜,日日唔同。咁岩今日有玉子燒,有啲驚喜,而且都幾好食。不過坦白講佢嘅飯因為無汁,所以會有啲dry,要連埋啲配菜、排骨一齊食先得。
因為我今次唔記得叫少飯,最後有啲飯都食唔哂淨低,但我覺得香酥排骨係好食嘅!食完成個便當真係超級飽,而且都好滿足🤣
香酥排骨便當
2021-03-19