2016-09-08
黃埔近期一次過開左好多間新餐廳~ 係門口望完menu覺得呢間價格幾相宜⋯就揀左呢間試下~平時經過都見唔多full....我地八點鐘黎到唔駛等直接入~ 呢類舖頭比較少見~ 有一個corner賣精品~另一邊就食野~ 裝修以木為主~ 仲有少少童真既感覺~ 一坐底waiter會主動解釋呢度係半自助~ 要自己去點餐~ 講底枱號~ 之後先坐底等食~每張枱有呢個顯示枱號~ 好得意😁😁食物種類有東南亞美食~ pasta or pizza~ 兒童餐都有!有唔少一家大細黎幫襯~點完餐等左十零分鐘就有野食~ 我嗌左溫泉蛋carbonara~ 個溫泉蛋煮得剛剛好!仲會震騰騰 😂😂 一切開就流晒蛋黃👍🏻👍🏻煙肉味好香☺️☺️ 意粉軟硬度適中~ d汁亦啱啱好~ 掛到麵~ 唯一美中不足係淡左少少~ 落多少少鹽會好少少~ 不過都成碟食晒!好飽🙈🙈🙈🙈有段小插曲~ 朋友本身嗌巴東牛肉配飯~ 落單時有d誤會⋯落錯左肉骨茶!我地又冇留意到張單⋯上枱先發現🙈🙈 不過佢地好好肯換俾我地!抵讚!等多十分鐘左右就有得食~分量又係幾多~ 我試左一舊⋯牛肉好稔~ 好重香料味~ 唔辣既~ 幾好食😋😋 送飯應該好正!我見朋友清晒成碟!有黃埔v
一坐底waiter會主動解釋呢度係半自助~ 要自己去點餐~ 講底枱號~ 之後先坐底等食~ 每張枱有呢個顯示枱號~ 好得意😁😁 食物種類有東南亞美食~ pasta or pizza~ 兒童餐都有!有唔少一家大細黎幫襯~
等多十分鐘左右就有得食~
有黃埔vip卡仲有9折~ 以質素黎講好抵食👍🏻👍🏻 服務生都好nice~ 以後晚飯又多一個選擇😁😁