2023-11-30
📍麻甩爐海鮮雞煲私房菜 (銀座廣場) (旺角)旺角彌敦道565-567號銀座廣場LG樓呢間雞煲打邊爐,唔係用煮完個雞煲嚟直接打邊爐架 ☺️☺️係食完雞煲再自選鍋底打邊爐 🫶🏻🫶🏻個鍋底係另外一個,絕對誠意十足、值得一讚 同一個價錢食到兩款味道 👅 兩款邊爐 😋😋 我揀左M7牛任食頭盤係有凍蟹、炸物、刺身 等等刺身新鮮 蝦鮮甜 ,三文魚腩 油脂豐富 入口即溶 😚😚凍蟹仲正喎👍🏻隻蟹都算大隻 、蟹肉飽滿 味道鮮甜、一人半隻都食到啖啖肉 🤓🤓上雞煲啦 👏🏻👏🏻雞煲賣好吸引 🤩 上枱員工會幫手加熱炒多一次 就可以食得 😆😆味道唔錯,叫咗少辣,辣度岩岩好,辣辣地好惹味 😜雞肉亦都煮得剛剛好、冇過時 好嫩滑 雞肉份量亦都多 😋😋之後打邊爐啦 👏🏻👏🏻想試下呢個牛尾湯鍋底先 ☺️湯底已大量蔬菜、蕃茄 及大大件牛尾熬製而成 可以食咗牛尾飲啖湯先 或者最後先至食牛尾都得 😋😋 M7澳洲和牛 及 頂級牛板腱新鮮、牛味濃郁,而且唔會太肥 薄薄一片 好快就食得 兩下就 K.O 一盤 😆😆 海鮮拼盤超級新鮮 隻蝦上到枱仲識郁 跳嚟跳去,實肉爽口 😋 沙白 ,鮮甜冇沙 同埋都有溫馨提示,教你點煮同煮幾耐 跟足
旺角彌敦道565-567號銀座廣場LG樓
呢間雞煲打邊爐,唔係用煮完個雞煲嚟直接打邊爐架 ☺️☺️
係食完雞煲再自選鍋底打邊爐 🫶🏻🫶🏻
我揀左M7牛任食
頭盤係有凍蟹、炸物、刺身 等等
刺身新鮮 蝦鮮甜 ,三文魚腩 油脂豐富 入口即溶 😚😚
凍蟹仲正喎👍🏻
上 雞煲啦 👏🏻👏🏻
味道唔錯,叫咗少辣,辣度岩岩好,辣辣地好惹味 😜
雞肉亦都煮得剛剛好、冇過時 好嫩滑 雞肉份量亦都多 😋😋
之後打邊爐啦 👏🏻👏🏻
想試下呢個牛尾湯鍋底先 ☺️
湯底已大量蔬菜、蕃茄 及大大件牛尾熬製而成
可以食咗牛尾飲啖湯先 或者最後先至食牛尾都得 😋😋
M7澳洲和牛 及 頂級牛板腱
新鮮、牛味濃郁,而且唔會太肥
薄薄一片 好快就食得 兩下就 K.O 一盤 😆😆
海鮮拼盤
同埋都有溫馨提示,教你點煮同煮幾耐 跟足就可以㗎啦 😆😆
雪條選擇喺出邊任君選擇
我哋揀咗 榴槤雪條+老虎堂雪條
榴槤我嘅最愛 😍 ,老虎糖雪條 有留心添幾特別 !!