2011-08-19
琴日同左幾個朋友仔出黎食晚飯, 咁啱行開始創見到有大自然素食, 忽然勾起早幾日喺美麗華都見到有呢間食店想試, 不過某些原因而失諸交臂嘅情景,所以就決定搏一搏冇頻撲啦!咩野叫做搏一搏呢?其實就話說我地想試呢間店嘅原因係因為佢有齋魚生,睇個賣相同真魚生有9分似,好想試下佢龍與鳳到底係咩東東黎!我地都算夜去啦差唔多8點半多d,等左十零分鐘啦,唔算耐嘅。入到去坐底佢即刻幫我地預備好茶水,茶係全餐最好味嘅野,玄米茶黎嘅~好啦,到正題啦,我地點左:豆苗炒得唔錯,最好味係生炒骨,口感同質感甚至味道都同真嘅幾乎一樣。糙米飯就冇咩味,可能係我地食唔慣啦,間唔使食下當食麥皮都冇咩問題嘅...日日食就...芋頭魚係最期待嘅餸,不過食落好似炸得唔夠脆,好淋,味道只係一般。沙律+木瓜味道有d怪..不過不失。好啦,我地嘅見標係魚生,咁夠竟魚生又點呢?講真呢,試下就無妨嘅,不過試完就算啦,幾十蚊叫幾塊魚旦黎浸壽司豉油真係貴左小小..味兒似架,不過我諗可以試下叫碗魚旦河然後夾起塊魚片去浸壽司豉油差唔多~食完仲有糖水,食到十點四可能佢地差唔多close,所以我地就識做咁走啦。總括黎講,如果係食齋我唔會考慮呢間啦,仲記得
好啦,到正題啦,我地點左: 豆苗炒得唔錯,最好味係生炒骨,口感同質感甚至味道都同真嘅幾乎一樣。
沙律+木瓜味道有d怪..不過不失。
總括黎講,如果係食齋我唔會考慮呢間啦,仲記得上次係佐敦食,樣樣都好好味!仲有炸蜜瓜奶!食齋冇得食炸蜜瓜奶,唔怪得食完個人都仲覺得咁dry啦@@!