2019-01-06 103 views
係長沙灣裏頭,竟然有間休閒小清新嘅cafe!幾特別嘅係出面有個位係比主人帶埋佢哋嘅寵物食嘢嘅地方🐶 餐廳以木為主調,仲有唔少真花嘅擺設,感覺清新舒服😌-餐廳每日嘅戚風蛋糕款式都會唔同🌸,而今次咁啱就有焦糖脆脆豆乳戚風蛋糕($55) 蛋糕質地輕盈綿密,充滿空氣感!食得出淡淡嘅豆乳味❤️上面嘅焦糖脆脆香得黎唔會食到痴牙。蛋糕入面注入了鮮忌廉,食落滑身帶牛奶香,同埋蛋糕食簡直一流😋另外叫左杯DIY抹茶鮮奶($39) 餐廳會比埋個茶刷你攪拌抹茶,刷到開始出現泡沫時,就可以按自己喜歡的份量倒入牛奶裏面🍵 感覺很專業😏 抹茶味幾香,而且仲有得自己diy,這杯是必點啊🥳

2018-12-28
$100 (Tea)