2019-07-08
本身襯假期都會同朋友👭出去行街,但係天氣非常炎熱☀️想出街都有心無力🥵,於是我哋諗咗好耐就去咗一個港島嘅大型商場太古城裏面一路行街一路嘆冷氣!🌬️適逢剛好有幾個大品牌都做緊減價我哋購物完之後都差不多四點幾🕟見有啲肚餓我哋就諗住睇下有咩好食,我哋喺個商場兜咗好耐都冇一間合心水之後,我記得有間simplylife即刻去食一個下午茶!去到門前simplylife依然都係咁多人長期滿坐,我哋等咗一陣職員都好快招待我哋入去餐廳就坐!我哋睇咗一陣menu就決定嗌個🍔漢堡餐share食,當中還附送一杯是日特飲雜莓茶🍹!另外朋友見到門口放咗很多甜品🥯和麵包🍞🥐🥖🥨,其中最吸引係🍒藍莓和🍓士多啤梨丹麥酥完餐後外賣2個💫車打芝士煙肉牛肉漢堡漢堡包🍔來到之後不負所望都係好大份,份量十足配上薯條🍟和少量醃製洋蔥,漢堡包烘焙得好鬆化邊位脆卜卜軟淋淋,🧀芝士分量亦都超多唔馬虎, 🥓煙肉煎得好香口🍔漢堡扒肉身好厚勁juicy濃郁牛味💫雜莓茶酸酸甜甜帶有茶香味,夏天飲醒胃又透心涼🍹
💫車打芝士煙肉牛肉漢堡
💫雜莓茶
酸酸甜甜帶有茶香味,夏天飲醒胃又透心涼🍹