2020-07-05
Hi 👋🏻好耐無上黎寫食評啦!因為呢幾個月有點忙呢!疫情下大家都要健健康康,保持食力啊🤗好啦!今日之所以黎Murray hotel 既Popinjays 朝聖係多得我既精明為食好友推介Popinjays 出左個最新優惠,可以用超抵價錢去朝聖,一戰佢最出名既afternoon tea😳✌🏻去之前我特登唔做research,保持神秘感,一到達酒店往26/F轉lift,就俾佢好型格既升降機設計吸引住!酒店走藝術型格風,好光猛,配有中環靚景,當日仲俾左張超級靚台俾我地添!岩哂我哋一班閏蜜要打卡🥰🥰打開menu, 同樓下Garden lounge 唔同既係Afternoon tea 得一款選擇侍應好親切介紹最受歡迎既茶,當中以LYCHEE RED, Lemongrass and ginger 同埋Osmanthus係佢哋既signature☕️我一向喜歡果茶類,所以二話不說揀左Lychee Red😊萬眾期待既afternoon tea set 到底係點既呢?登登....登....登....上層係有五款甜食而下層就係放五款咸點,另外仲有兩個scone添!忍唔住要post呢張打卡照,呢度既環境設計配合
我一向喜歡果茶類,所以二話不說揀左Lychee Red😊
登登....登....登....
上層係有五款甜食
而下層就係放五款咸點,另外仲有兩個scone添!
忍唔住要post呢張打卡照,呢度既環境設計配合埋充滿時代感既tea set, 仲要呢個超級無敵靚景,簡直係厄like 爆分啊😍😍😍
Post左IG, 有好多人pm問呢度邊度黎🙊🙊
味道方面呢?
我喜歡佢既甜點多於咸點,甜點適合香港人口味,甜度唔會太高,每樣水準中上。
老實說無一件特別令我留下印象,但每一件都會想品嚐 (你懂的,好多時tea set 甜品會中伏的🤓)
中段時間,酒店為客人送上抽獎驚喜🤩
抽中彩蛋有機會換取coupon or free drink gaaaa! 最特別嘅地方係打碎彩蛋後,蛋殼係朱古力🍫可以食埋添😛
總括而言,我會推介大家黎同朋友spend a good afternoon here! 環境寬敞開揚,望住靚景,同好友渡過左一個好舒適既下午🥰😚
價錢方面,網上做緊promotion $476 就有兩位既afternoon tea, 平均$238 一位😌 真係好優惠呢!
今日黎到呢度啦!希望大家喜歡我今次既分享啦😜