2019-12-02
精品咖啡店係香港愈黎愈流行,朋友去完旅行念念不忘,成日都話要再飲要再飲依間%,不過次次行過都好多人。早排知道開左間新係星光大道附近,隔離仲有K11 Musea可以行,本身黎行街,見到冇咩人排,即刻衝去買鋪頭離遠已經望到,一個正正邊邊金色正方形,好似盒仔咁,開放式制作飲品種類唔多,咖啡款只得5種,不過我想試佢個抹茶多啲最後叫左一本抹茶拿鐵同Spanish latte除左咖啡仲有咖啡杯同咖啡豆賣,簡約風格,黑白色。而咖啡豆亦都係佢地主打既商品,等候期間都唔少人買咖啡豆,估唔到雖然得兩三個人制作,但速度都好快。中意佢用大冰粒,夠凍,雖然價錢咖算平,但size都算大杯,而且唔會一到手已經溶曬,沖淡曬啲味,而且佢哋主打環保無論係飲館定係杯都係綠色物料。依個抹茶要大讚,抹茶同奶比例好好,好岩我口味,大部分抹茶飲品都會太重奶味,一係就偏苦唔夠滑,而佢真係岩岩好,厚抹茶味得黎又好滑,即使溶左冰都唔會太淡Spanish latte同普通既分別係落左練奶,雖然係凍飲,糖都冇沉曬底一舊舊,有心機配埋海景真係好寫意
配埋海景真係好寫意