2019-04-08 166 views
今日路過太安樓,想舒服tea一tea,本身好鐘意周圍行搵驚喜食店,所以又喺四周氹氹轉,搵好西,見上斜路都一路有食店林立,行著行著,見到有間蛋糕店,除蛋糕外亦有熱食,幾靚靚咁,就入去tea下先~~門口已經列上餐牌,價錢唔貴蛋糕丶曲奇及意粉丶咖啡飲品和全日早餐都有就門口已經有一蛋糕櫃陳列各款蛋糕,好多款式揀~店內裝修溫馨清新,感覺舒適休閒,但座位有限~除蛋糕丶咖啡飲品外,佢地都有曲奇出品,而且仲會根據節日推出不同的糖霜曲奇。睇得又食得,由於地方細,所以蛋糕曲奇都可外賣,個外賣盒都好靚好精緻我哋揀坐喺度享受~,由於唔知食邊款,所以叫店員介紹,佢先介紹咗假日限定,只會在星期六丶日先有的蛋糕款~千層蛋糕(原味)同千層粟子蛋糕,店舖係選用上盛材料,用心製造。千層蛋糕奶味香濃,個Cream造得順滑,甜度適中,千層粟子也出色,粟子味拿捏精準,不會過重,蓋過了奶油味,好味唔覺膩芝士蛋糕也是限量熱買款,這個都是店員介紹,芝士味濃,帶微微咸香,入口軟滑且不漏~這個叫天鵝,外形亮麗,它是白朱古力和青柚配搭而成的,味道酸酸甜甜帶橘子香~招牌蛋糕~拿破崙,一定要食,酥皮做得鬆脆無比,夾雜Cream同芒果果肉都無淋

就門口已經有一蛋糕櫃陳列各款蛋糕,好多款式揀~
店內裝修溫馨清新,感覺舒適休閒,但座位有限~
招牌蛋糕~拿破崙,一定要食,酥皮做得鬆脆無比,夾雜Cream同芒果果肉都無淋到,啖啖果肉,滿口幸福感,這是熱買款,好搶手嫁
這個全日早餐也不錯
麵包有乾果款同普通款,且囗感既鬆軟又香脆,配上滑蛋和自制牛油果醬,分外美味,而炒雜菇也惹味無比
而且佢地亦提供早餐~價錢好平民。
另有熱食提供,食材用料新鮮,店員介紹我哋食蕃茄蝦意粉同蒜香銀魚蜆肉意粉,蜆肉係新鮮拆肉,鮮味十足,而蝦意粉不但蝦肉鮮嫩彈牙,用上鮮茄煮制,吃出原味道,不會有過份調味,清新可囗
當然小不了飲品,玫瑰鮮奶、榛子鮮奶咖啡和特別推介波子汽水味梳打,要漂亮有漂亮,要味道有味道,拉花也可迎合個人喜好,拉出不同圖案。
值得一讚嘅係店員用心講解同介紹,出品不錯,介紹的都好味,親切和藹。食物原本高質,加上他們的友善,彰顯得更出色