2020-11-26 771 views
呢間位於馬灣嘅oma's kitchen早一星期已經book定。諗住同男友食住晚餐同睇住日落浪漫下。當日平日未到5點已經去到,全店只有一枱人客。我地就好順利坐到outdoor座位。呢到Lunch set 去到5:00pm,有湯有飲品價錢都只係100蚊以下。不過lunch set 冇我地想食嘅德國豬腿,所以我地只點左一個lunch set 再散點咗個德國豬腿。Lunch set 餐湯揀左洋蔥湯。賣相好一般,但味道又比想像中好,好濃嘅洋蔥味但一啲都唔涸喉。主菜燒雞有半隻加薯條大大碟。60幾蚊我覺得真心抵食。熱辣辣嘅雞皮,皮薄微脆,雞肉都好淋,不過略為有點鞋。不過整體都好食。薯條夠粗身有口感。德國豬腿$190蚊。雖然冇餐湯冇飲品,但個份量係超大碟,個薯蓉有一大碗。豬腿肉皮好脆,不過肉質略為乾,點醬汁食會好d。味道都唔錯。 旁邊有沙律菜伴菜,冇咁膩。呢到整體食物質素好,環境夠西式,景觀夠開揚,夠舒服。可惜今曰好陰天,最後同日落冇緣。有機會再黎馬灣會再去呢到食。

2020-11-23
$150 (Dinner)