2020-09-12
而家放假冇得去旅行,經常喺香港搵吓有咩地方可以Chill下💕作為白石角居民,平時都好鍾意喺科學園嗰邊搵嘢食,今次比我發現到新開左一間唔錯嘅餐廳💕我揀咗坐outdoor嘅位置,嗰日天氣唔算太熱着微風都幾舒服🍽餐廳嘅branch其實都有幾款,我就揀咗最豐富呢款🤣特別一讚係佢嘅炒滑蛋好滑,好重牛油味,雖然其他材料都係現成,味道都處理得唔錯😋今次店員推介飲Dirty,係意式濃縮咖啡Espresso加上凍既鮮奶,口感又熱到凍都幾特別!男朋友就揀咗食威靈頓牛柳,牛柳出面嘅酥皮好鬆化,入面牛柳都唔會過熟,大約7成熟左右!味道都唔錯!我自己反而好鍾意食佢嘅烤蘆筍,好甜🥰佢真係飲店員推介既Cream Burlee Cappuccino,咖啡上面有烤焦糖面🍯今次我哋食完都坐低喺嗰度傾咗一陣計,嗰度食物唔錯之餘環境我覺得都幾好💕💕