2018-04-30
星期六經開荃灣, 即興約左個舊同學出來一聚, 記得之前去過Hygge食過dinner, 當中既汽球甜品令我印象深刻, 於是今日就去呢間食個lunch。呢間餐廳有少量室外座位, 有唔少帶同寵物既朋友都可以坐呢度邊食邊照顧自己既寵物。Lunch-set 有飯、意粉、burger、扒選擇, 價錢唔太貴, 加十蚊仲跟餐湯同甜品送tim~我就揀左一個burger set - 手打安格斯牛肉漢堡, 車打芝士、太陽蛋、炸薯條餐包烘至脆身, 塗上牛油, 軟滑牛油遇上脆身多士餐包, 口感特別。是日餐湯為 野菌瘦肉湯, 一個中西合併既餐湯, 含不少野菌幼粒, 增加口感層次手打安格斯牛肉漢堡疊至高高的, 漢堡包稍為烘過, 表面帶少少脆, 內裡鬆軟雖然芝士不是半溶, 但太陽蛋一咬之下, 蛋汁流出, 加上中層有少少沙律醬, 令整個burger非常juicy. 食得仲有d狼狽tim...主點既安格斯牛肉, 亦有唔少肉汁, 肉味濃, 配上新鮮爽脆生菜, 一流!!而最特別既係旁邊既薯條, 係超級幼身, 但就要襯熱食先會脆~lunch-set跟一杯餐飲, 而我就加左HK$12轉左杯焦糖朱古力, 面層有少少奶泡, 整體焦
lunch-set跟一杯餐飲, 而我就加左HK$12轉左杯焦糖朱古力, 面層有少少奶泡, 整體焦糖味幾出
最後送上甜品, 表面札實, 烘至熱辣辣, 大力一吉就脆至散開, 仲有好香濃既朱古力味
之前食過呢度既晚餐, 質素味道不錯, 今次再食埋LUNCH, 果然都冇令我失望~