2020-01-06 849 views
星期日想在觀塘工業區食lunch,可能因為假期,所以好多餐廳都休息中,在區內遊走間,行到鴻圖道,居然見到一間門面頗有格調的西餐廳,透過落地玻璃窗向內望,裝修帶點時下流行的簡約工業風格。聖誕節假期期間,工業區人流比平日更少,客人不多,我們還可隨意選擇座位。餐廳提供假日lunch特定menu, 我們分別揀了 "班尼迪蛋配巴馬火腿、牛油果" 同 "「爆棚」手撕豬肉熱狗包配薯條" 。將班尼迪蛋切開,蛋黃徐徐流出,與荷蘭醬合二為一,配埋略帶少少鹹嘅味的巴哈馬火腿、牛油果 、烘過嘅 muffin 包,每一口都好有滿足感!旁邊還有已經淋上橄欖油的沙律菜, 吃完整個餐感覺圓滿😍「爆棚」手撕豬肉熱狗包 :  熱狗包內夾了一條長熱狗腸,再鋪滿撈了燒烤醬的手撕豬肉,以及撈了沙律汁的紫椰菜絲 ,味道真係好夾、好惹味!炸薯條上枱前已經灑咗少少鹽,不過灑得不太均勻,有幾條好鹹 🙃餐飲:凍檸茶,茶底都 ok, 很難與茶餐廳比較,只係叫咗少甜變成幾乎無甜味;熱檸水最緊要係檸檬無苦澀味。假期食客不多,大可以優優閒閒慢慢坐慢慢嘆,廠區真是個不錯的選擇。

班尼迪蛋配巴馬火腿、牛油果

旁邊還有已經淋上橄欖油的沙律菜, 吃完整個餐感覺圓滿😍
「爆棚」手撕豬肉熱狗包配薯條

2019-12-29
$120 (Lunch)
班尼迪蛋配巴馬火腿、牛油果
「爆棚」手撕豬肉熱狗包配薯條