2024-10-14
好幾年冇去過台灣,好懷念當地嘅小食同埋甜品。趁着週末出嚟食吓台灣嘢,假裝自己去咗台灣旅行都好。牛肝菌汁嫩滑雞胸肉配紅米飯呢個飯真係好好味!雞胸肉煮得恰到好處,肉質嫩滑,一啲都唔嚡口。牛肝菌汁帶有濃郁嘅香氣,令整道菜增添咗幾分層次感。紅米飯則軟硬適中,帶有淡淡嘅香甜,紅米搭配毛皮雞胸肉健康有營。美國安格斯牛板腱套餐牛肉煮得唔錯,肉質鮮嫩,油花分佈均勻,咬落去入口即化。五成熟啱啱好。搭配啲新鮮嘅蔬菜、薯仔同埋特製醬汁,更加提升咗牛肉嘅鮮味。每一口都充滿咗肉香,同埋滿足感,真係食到唔想停!甜品當然,仲有甜品我最愛嘅甜品登場!芒果椰香愛玉:裡面有新鮮嘅芒果、Q彈嘅椰子、清爽嘅椰冰充滿椰香味.同埋愛玉,口感層次分明,味道清新。松義仙草:這道甜品包含咗燒仙草、芋圓同埋牛奶布甸,味道香滑,仙草嘅清涼感同埋芋圓嘅Q彈,搭配濃郁奶香味嘅牛奶布甸,簡直係完美嘅組合。自助沙律吧最後,餐廳仲有自助沙律吧,提供各式各樣嘅飲品同沙律,任食!可以隨意搭配自己鍾意嘅配料,飲品仲有咖啡同荔枝茶選擇茶仲可以自己決定要唔要甜。
牛肝菌汁嫩滑雞胸肉配紅米飯
美國安格斯牛板腱套餐
甜品
當然,仲有甜品我最愛嘅甜品登場!
自助沙律吧