2009-09-20
5 個朋友食完霸王山庄就去左對面既sugar 食甜品, 因為朋友k好鍾意食甜品所以每一次見面我地都以甜品做結尾! 今次叫左3 個甜品 甜蜜軟飯一杯好大杯好靚既野, 軟飯應該refer to 個個好重榔味既甜risotto. 仲有一個cookies and cream 味既雪糕同一d 生果同脆脆米穀物咁樣. 雪糕香蕉窩夫一入舖頭其實已經好大浸窩夫味, 果然都係無失望d窩夫好脆好好食 朱古力奶凍朋友k 覺得呢個好好食不過我同另一個朋友都覺得太甜, 個質地又太淋如果彈d會好食d其實3個甜品都好食既, 不過我同另一個朋友都覺得3樣野都好似偏甜左少少, 搞到碟邊既生果就真係好似陪襯咁一d 味都無, 而且叫個3 個甜品2 個雪糕既都係同一款雪糕, 好似無咩選擇. 個舖頭好多甜品都配香蕉, 係一個唔錯既配搭, 不過如果d香蕉熟d會好食d. 之但係3個甜品都好靚, 價錢都公道, 雖然星期6 但都唔駛等好耐, 會再黎!

甜蜜軟飯

雪糕香蕉窩夫