2021-03-29
餐廳:當下 (九龍城)地址:九龍城打鼓嶺道44號C舖由細聽到大嘅一個人生哲理就係「活在當下」,人生嘅盡頭其實唔緊要,事情嘅結果都未必係最重要,反而有冇享受到人生所經歷過嘅每一刻先係我哋應該注視嘅🕙九龍城呢間「當下」喺一間黃店Bar and Restaurant💛,主打唔同手工啤同埋酒精飲品之外,亦有提供主菜同小食比客人邊飲邊食😋;而老世亦有喺其他地方開分店同埋日式居酒屋🏮,唔知你又有冇食過呢?除咗支持本土文化同品牌,餐廳亦有搞漂書活動📚,容讓客人喺餐廳入面以一換一嘅形式交換書本,呢個融合酒吧餐廳同讀書文化嘅活動又幾特別👍今次同朋友叫咗兩款食物同兩款手工啤:✝️脆皮德國豬手配薯條 $238✝️蒜香蜆肉意粉 $98✝️陳皮啤 $68✝️金羅漢果菊花啤 $68呢個脆皮豬手真係必叫!豬手皮脆卜卜,肉質香濃而整得好嫩,仲有啲零零碎碎炸香咗嘅脆口豬手肉,份量唔少,亦有粗薯條伴碟🍟,配埋啤酒真係一流😋;蜆肉意粉普通🍝,蜆肉無腥味,意粉蒜香味都幾突出,睇落有啲油但係食落又okay😎店員話最近入咗一批新嘅手工啤,全部都係香港製造🇭🇰,手工啤包裝精美,好有六七十年代嘅感覺,分別有花露水味、山楂味、生命麵包味,仲有
地址:九龍城打鼓嶺道44號C舖
今次同朋友叫咗兩款食物同兩款手工啤:
✝️脆皮德國豬手配薯條 $238
✝️蒜香蜆肉意粉 $98
✝️陳皮啤 $68
✝️金羅漢果菊花啤 $68
呢個脆皮豬手真係必叫! 豬手皮脆卜卜,肉質香濃而整得好嫩,仲有啲零零碎碎炸香咗嘅脆口豬手肉,份量唔少, 亦有粗薯條伴碟🍟,配埋啤酒真係一流😋; 蜆肉意粉普通🍝,蜆肉無腥味, 意粉蒜香味都幾突出,睇落有啲油但係食落又okay😎
店員話最近入咗一批新嘅手工啤,全部都係香港製造🇭🇰,手工啤包裝精美,好有六七十年代嘅感覺,分別有花露水味、山楂味、生命麵包味,仲有我哋叫嘅 陳皮味同埋金羅漢果菊花味🍺。飲落口㗳真啲又真係有嗰款味道,好盞鬼👻