2021-11-25
好耐冇一家四口食飯了!難得仔仔早放學,就一家大細近近地去尖沙咀「八月居」食個飯!我哋點咗四人套餐,有齊5餸1飯!四人套餐菜式 :🧆蜜桃糖醋小丸子〰️仔仔嘅最愛,佢好鍾意糖醋汁,所有食物配糖醋汁,佢都會清晒一碗飯😂而呢個小丸子仲要做到脆脆嘅外皮,內裡肉丸係軟軟的,比糖醋骨易吃,啖啖肉😋小朋友食啱晒!
🥗銀絲鮮竹蒸素肉崧〰️仔仔就好鍾意食粉絲,啲汁煮埋連鮮竹,入晒味落去,真係會食唔停!🥬生菜包素肉崧〰️呢個老公就比較喜愛,crunchy嘅生菜放埋素肉崧包住食,食多2件都唔會心虧!而素肉崧更係我呢期最啱食啦!
🐟翡翠炒龍躉球 配 黑蒜粉絲蒸龍躉頭腩 〰️呢個絕對係我喜好!因為我要乖乖食,而魚係減磅人士嘅佳拍檔🥰「本地優質龍躉」切到夠一寸厚,細膩嫩滑、炒出嚟唔會散,又唔油膩👍🏻帶到上等鮮味、口感豐富!用本地優質龍躉頭腩夠啖啖肉、仲有佢充滿骨膠原嘅厚厚魚皮,香綿軟滑🤤🤤蒸出嚟嘅魚油鮮香,相配黑蒜嘅獨特香氣,可以令魚肉口感更滑之餘,可令黑蒜多一份層次感!無得輸😋🍘極品醬油炒飯 〰️炒飯炒得粒粒分明,而且食到香蔥同薑粒嘅味道,令呢個冬天帶嚟暖笠笠感🥰最後甜品食埋楊枝甘露同杏仁茶,楊枝甘露裡面加咗球芒果雪糕,好
我哋點咗四人套餐,有齊5餸1飯!
四人套餐菜式 :
最後甜品食埋楊枝甘露同杏仁茶,楊枝甘露裡面加咗球芒果雪糕,好配!而杏仁茶唔會太甜,又夠滑,真係好完滿!