2015-09-27 1299 views
已經10年冇黎呢度食野,餐廳轉左手不過個場同以前一樣的。小食拼盤只係試左炸魚仔同燒腩肉,兩樣好好食,魚仔細細條但係好多肉地,好滑。燒腩肉皮脆同埋肥左少少不過都接受到的。我覺得個湯係成餐既重點,有勁多既無花果肉同龍眼肉,好甜好岩女仔飲,份量好大,每人都可以飲到2碗仲有大量湯渣,幾乎日日出街食飯既我,飲左3碗呀!因為有屋企人食素,所以有好幾道都係素食,城大中菜廳用好多西蘭花,同菜,味道都比較清淡,唔錯。另一個素菜,白果係重點,仲有好多木耳同茹,鐘意食菜既我,真係覺得好好食呀!班頭兩味炸果個好香口,不過唔太好炸野既我,就覺得炒班球好食好多啦!夠大舊夠新鮮!正!芒汁蝦球對比起其他中餐廳,佢地整得比較甜,亦都冇咁香口,不過蝦都仲係爽的,一般好食。腰果粉雞粒味道一般,但係。。。真係太油。。。太油了,我真係要洗下佢先食到呀!士多啤利糕味道有點奇怪,士多啤利味唔重,冇必要可以唔洗食。
已經10年冇黎呢度食野,餐廳轉左手不過個場同以前一樣的。

班頭兩味
班頭兩味
芒汁蝦球
芒汁蝦球
腰果粉雞粒
腰果粉雞粒
士多啤利糕
味道有點奇怪,士多啤利味唔重,冇必要可以唔洗食。
士多啤利糕
Other Info. : 份量真的很大
2015-09-20
$400 (Dinner)
Celebration
Chinese New Year