一大班人除左放題同火鍋,依家仲時興食烤活魚!幾個人叫一條魚,再叫下小食同唔同的火鍋料,都可以烚烚下,都係一大享受。汀汀烤活魚位於旺角百寶利,油麻地鐵行5分鐘就到,不過繁忙時間都要預番少少時間坐lift上去。一上去環境都算開揚,而且有一個大魚池。我們一行四人,坐得都好舒服。原來除左烤魚,仲有雞煲同蒸氣鍋,選擇幾多,一大班人黎適合不同人口味!點了一些小食 - 蒜泥青瓜蒜泥好多,而且都重味,不過作為餐前小食也不錯的!燒菠蘿($33)很清甜,同時也能解解渴!中規中矩吧,因為始終不是主打串燒的,只能說正常味道!到主菜出場了!我們揀了一條桂花魚($338),店員話肉質較滑,選擇還有多寶魚,魽魚,龍躉等,有大有小,適合不同的朋友。而且有不同口味,辣也有不同的層次和口味,我們點了香辣。湯底用了蘿白,豆卜,芽菜等煮成的,魚的面鋪滿了自選的辣醬,惹味得很!不過一上枱我們有點手足無措,因為店員冇講我地知要等幾耐。加$22就可以一魚兩食。店員會將魚腩起肉,會更方便食及嘗試到那份鮮味。呢廿二蚊,真係加得過!火鍋料方面也有很多選擇,什至比外面的酒樓仲多。先點評幾款我們都覺得好食的。安格斯牛肉(小: $168)牛肉
一大班人除左放題火鍋,依家仲時興食烤活魚!幾個人叫一條魚,再叫下小食同唔同的火鍋料,都可以烚烚下,都係一大享受。
點了一些小食 - 蒜泥青瓜
蒜泥好多,而且都重味,不過作為餐前小食也不錯的!
燒菠蘿($33)

到主菜出場了!

安格斯牛肉(小: $168)
牛肉油脂分怖平均,而且很多雪花。上枱時已經十分吸睛!
響鈴,這個十分正,滾十秒就食得,索哂魚的湯汁。而且沒有油益味,是必點的。
海鮮拼盤($188)
D蝦上枱先仲彈下彈下,可見新鮮非常!除了海蝦,還有珊瑚蚌,蠔,和蜆,絕不欺場架。三者都十分鮮味,不過因為是海鮮,建議大家可以滾耐少少先食!
紅薯粉($22定$20)這個本來諗住跟魚的汁好夾。不過沒有想像中咁QQ,一夾就會斷,食的時候都比較麻煩。反而我下次會想試下讚岐烏冬,應該都唔錯!
叫到成枱都係真係開心死,每一個人食都係二百多元!下次可以一大班朋友黎試下唔同的魚,真係唔錯,而且冇傳統打邊爐咁油膩同悶。