2021-07-10 981 views
今日喺灣仔上堂,朋友帶我去一間有營食肆,見到餐牌,果然樣樣都好想試吓,因為有好多菜式都同其他餐廳有啲分別,都算有啲新意🤣最後叫咗一個蓮藕蝦餅糙米飯同埋蘋果粟米蛋沙律。本來仲想叫個多菜少肉嘅健康系列,但怕食唔晒,最後都冇叫。另外叫咗兩杯自家製紅棗牛蒡茶☕️蓮藕蝦餅糙米飯:有四件蓮藕餅,平日外面食嘅蓮藕餅多數係蓮藕上邊釀咗魚肉或者豬肉,但係呢個蓮藕餅係三文治式,即是兩塊蓮藕餅中間夾住蝦肉,都幾得意好食😆另外有好多菜伴碟,糙米飯好軟熟🥰一啲都唔硬👍🏻蘋果粟米蛋沙律🥗好Fresh, 好開胃,份量都幾大碟。🤟🏼我哋兩個人share兩份食物,都食得好飽。飲埋兩杯自家製紅棗牛蒡茶,好滋潤,感覺好健康😌整體來講,午餐好滿足,食得好開心,下次會再嚟幫襯💕💕

蘋果粟米蛋沙律🥗好Fresh, 好開胃,份量都幾大碟。🤟🏼

我哋兩個人share兩份食物,都食得好飽。

飲埋兩杯自家製紅棗牛蒡茶,好滋潤,感覺好健康😌

整體來講,午餐好滿足,食得好開心,下次會再嚟幫襯💕💕