2023-07-12 77 views
健康d,買魚生醃肉返屋企做晚餐。叫左兩個DIY便當加superfood鮮榨果汁回家。西班牙蒜油三文魚加西班牙蒜油熟蝦,蛋黃配菜,沾烏冬。由於好鐘意食西班牙蒜油蝦,以為會同平時既好相似,仲可以試埋三文魚版,點知完全唔係想像咁樣。係熟蝦同三文魚配搭左d蒜油醬。不過個蒜油都幾香,只不過味道淡左少少。蛋黃配菜有菠蘿青瓜等,好fresh好有胃口,再配上沾烏冬仲好味左。如果再多幾隻蝦就好喇🤣經典三文魚加吞拿魚,彩虹配菜,黃薑椰菜花配半糙米飯。三文魚同吞拿魚係日本食壽司必選之食,被醃漬既味道又係另一仲風味。彩虹配菜會有d三色椒,香甜新鮮。最特別係佢有椰菜花飯,飽肚得黎又唔會肥。應該係用椰菜花切粒再加黃薑粉炒過,比我想像中好味。Superfood冷榨果汁,有紅菜頭,羽衣甘藍等超級食物,味道好唔好就見人見智,但我食完飲完食覺得個人超級健康🤣🤣🤣