2023-10-19 10 views
喺尖沙咀食飽飯,喺附近散吓步,經過見到有間舖頭門口有好多人排緊隊,好奇望一望,發覺原來係一間賣乳酪雪糕嘅舖頭,好似好好味,既然咁有緣份遇見,就試吓啦🥳🍨滿足杯 $56 滿足杯可以選擇三款配料加一款醬汁,想要額外配料都只係加多$5,所以好抵,咁我就選擇咗啖啖肉芒果、脆卜卜焦糖脆脆脆、舔一舔浸一浸Oreo同埋抹茶麻糬 ,乳酪用咗北海道3.6牛乳同埋希臘低脂乳酪作為原料,所以食落口感好幼滑,略帶少少嘅酸味,低脂亦都好健康,賣相亦都好精緻,打卡一流🍫朱古力3.0 $56 呢個係餐廳幫你配搭好嘅一個選擇,配料用上香蕉、繽紛樂同埋Oreo,至於醬汁就用上Bailey’s 朱古力醬,有選擇困難症又唔知點樣選擇嘅朋友可以選擇呢一個,因為配搭得好好,乳酪嘅酸味同埋朱古力嘅甜味令到每一啖嘅味道都好有層次,脆卜卜嘅繽紛樂配埋軟林林嘅香蕉,口感好特別,絕對係別出心裁嘅配搭📍尖沙咀柯士甸道144號地下D號舖 - Frozen Yogurt Drool