2014-06-30
係pmq行到累累地,見到舖頭外有啲大大個嘅包~賣相幾得意,感覺比一般麵包健康~所以入去試下~舖頭好細~入面只有3張枱~Order完食物,焗反熱之後拎比我~之後重主動比咗杯冰水我~忘記咗衣個叫咩名,類似(高xx)外面有白沙糖,入面係麵包混合左橙皮同乾果焗反熱之後暖暖地幾好食~麵包都鬆軟幾喜歡連埋沙糖食既口感食完之後重送左一小件抹茶朱古力蛋糕比我試用料不俗,淡淡抹茶味,無苦味,不過如果抹茶部分連埋朱古力部分一齊食,朱古力有少少遮蓋左抹茶香~之後買左綠茶無花果包同芝士紅莓卷拎走~前者比較硬,味道一般後者可以接受,可能因為無加熱,所以唔夠鬆軟,缺乏彈性以價錢黎講,其實佢既麵包都幾貴,普通size既包都要接近$30,而且味道只係一般,不過個人認為可以因為以健康做賣點,所以比較少油鹽糖~所以我幾鐘意係到買包~值得一讚係店員們好nice 好有禮貌~
賣相幾得意,感覺比一般麵包健康~所以入去試下~ 舖頭好細~入面只有3張枱~
Order完食物,焗反熱之後拎比我~之後重主動比咗杯冰水我~ 忘記咗衣個叫咩名,類似(高xx)
外面有白沙糖,入面係麵包混合左橙皮同乾果
焗反熱之後暖暖地幾好食~麵包都鬆軟幾喜歡連埋沙糖食既口感 食完之後重送左一小件抹茶朱古力蛋糕比我試
用料不俗,淡淡抹茶味,無苦味,
之後買左綠茶無花果包同芝士紅莓卷拎走~
前者比較硬,味道一般
後者可以接受,可能因為無加熱,所以唔夠鬆軟,缺乏彈性
所以我幾鐘意係到買包~
值得一讚係店員們好nice 好有禮貌~