2021-06-30 62 views
今日黎到天后,見到有間古早味蛋糕店好特別,因為第一次見到有無花果同棗蓉味既蛋糕,於是入左去睇。店內有細細粒既無花果同棗蓉味既蛋糕可以試食,我試完覺得唔錯。佢可以半個半個甘賣,所以一次過買晒個時有既四隻味。原味鮮奶蛋糕質感鬆軟,又濕潤唔會太乾,好好食。店員話所有蛋糕都係用大豆植物油,原味比起其它味除左有雞蛋之外,仲加左牛奶。無花果蛋糕有無花果碎碎,絕對係健康之選,亦唔會好甜,食落無乜負擔。棗蓉蛋糕加左棗蓉碎碎,蛋糕都可以做到有養生既感覺,食多幾件都唔怕啦。栗子蛋糕逢星期一、三、五、日先有。我甘岩遇到佢新鮮出爐,好幸運,聞到超級香,栗子大大粒,味道都唔錯架。
佢可以半個半個甘賣,所以一次過買晒個時有既四隻味。
原味鮮奶蛋糕
無花果蛋糕