2019-10-27 163 views
今日約左朋友係香港大會堂睇舞台劇,開始之前就係附近搵下野食先~~呢邊都有好幾間食店,不過我地主要想食啲輕食,所以揀左呢間韓國店,佢主要做外帶既,但係都有啲common area俾大家坐低食。我地見到有呢個autumn special,應該係期間限定,而且份量唔算好多,女仔黎講就岩岩好😚共有三款選擇,我同朋友一人揀左一款,佢揀combo a,我揀左combo b。佢係用腐皮做壽司既外圍,上面再配以唔同既材料。我朋友揀既combo a包括:蟹子蟹柳沙律、辣味魷魚、醬燒牛肉。佢覺得全部既壽司材料都好足料!!滿瀉咁濟🤣🤣🤣而當中既辣味魷魚好正👍🏾👍🏾辣得黎好惹味😋而且醬燒牛肉既汁恰到適中~~唔會太多或太少,牛肉既口感都好好,唔會好韌咬唔到,蟹子蟹柳沙律都好好食,沙律醬唔會太甜👍🏾唔錯唔錯~~而我既combo b包括:粟米沙律、泡菜豬肉、醬油鹹魚仔。個醬油鹹魚仔嘅味道好特別,開頭見到呢個名,會擔心個味有啲古怪,不過食過之後,發覺都幾唔錯🤗醬油滲左落飯度,再加埋啲鹹魚仔,好有家鄉嘅感覺😂😂又夠健康!泡菜豬肉比較辣一點,食得辣既人會幾鍾意食🤪粟米沙律都好足料, 粟米多到唔夠載🤣🤣🤣鍾意食粟米嘅我,見

而我既combo b包括:粟米沙律、泡菜豬肉、醬油鹹魚仔。個醬油鹹魚仔嘅味道好特別,開頭見到呢個名,會擔心個味有啲古怪,不過食過之後,發覺都幾唔錯🤗醬油滲左落飯度,再加埋啲鹹魚仔,好有家鄉嘅感覺😂😂又夠健康!泡菜豬肉比較辣一點,食得辣既人會幾鍾意食🤪粟米沙律都好足料, 粟米多到唔夠載🤣🤣🤣鍾意食粟米嘅我,見到真係心心眼😍

呢個set會配一杯傳統茶,我哋揀咗柚子茶同紅棗茶。柚子茶比較甜一點,我朋友比較鍾意甜味所以佢好喜歡,而我杯紅棗茶亦都落重料🤩好香嘅紅棗甜味,而且飲完杯茶會見到杯底有好多紅棗,我可以食埋佢啊,對女子來講,呢杯咁足料嘅紅棗茶,真係養生恩物🤗🤗🤗
TakeAway