想打邊爐又想食得健康,咁就要去食生酮火鍋喇,近排發現左一間連鎖火鍋店最近同生酮達人唐貝詩合作,做緊生酮火鍋餐單,除左有生酮湯底外,仲有生酮火鍋醬油,生酮飲品及海帶麵,適合想食住瘦嘅朋友仔過黎食首先火鍋店會黎左餐前雪耳糖水先,味道清甜養顏,仲可以用黎解辣生酮鴛鴦鍋養生花膠雞鍋(每位+$20)湯底裏面有嫩滑雞件,杞子蟲草花,骨膠原豐富嘅花膠,所以雞湯味道濃郁而且十分足料蕃茄湯蕃茄湯底好香濃,感覺用左好多蕃茄,十分開胃鮮竹笙(半份$28)可以吸收哂湯精華,非常入味手打蝦滑(半份$48)口感彈牙,鮮蝦味突出千絲牛柏葉(半份$38)牛柏葉爽脆,容易咬開香鹵豬大腸(半份$38)口感煙韌,有嚼勁美國Prime牛小排(半份$128)牛小排色澤亮麗,食落有牛肉味,而且油脂分佈平均滕椒牛舌(半份$68)牛舌口感軟淋,食落十分惹味韭菜豬肉水餃(半份$29)餡料滿滿,韭菜味道香口桂花蚌(半份$78)滾一滾就食得,味道鮮甜現炸豆皮(半份$38)食落香脆,口感似腐皮海帶麵(半份$38)賣相晶瑩剔透,食落爽口又低卡,而且有飽腹感生酮雜莓梳打$48因飲品用左代糖,味道唔會好甜,雜莓同梳打好搭配,感覺清新青檸梳打$48

生酮鴛鴦鍋
養生花膠雞鍋(每位+$20)

蕃茄湯
蕃茄湯底好香濃,感覺用左好多蕃茄,十分開胃

鮮竹笙(半份$28)
可以吸收哂湯精華,非常入味

手打蝦滑(半份$48)
口感彈牙,鮮蝦味突出

千絲牛柏葉(半份$38)
牛柏葉爽脆,容易咬開

香鹵豬大腸(半份$38)
口感煙韌,有嚼勁

美國Prime牛小排(半份$128)
牛小排色澤亮麗,食落有牛肉味,而且油脂分佈平均

滕椒牛舌(半份$68)
牛舌口感軟淋,食落十分惹味

韭菜豬肉水餃(半份$29)
餡料滿滿,韭菜味道香口

桂花蚌(半份$78)
滾一滾就食得,味道鮮甜

現炸豆皮(半份$38)
食落香脆,口感似腐皮

海帶麵(半份$38)
賣相晶瑩剔透,食落爽口又低卡,而且有飽腹感

生酮雜莓梳打$48
因飲品用左代糖,味道唔會好甜,雜莓同梳打好搭配,感覺清新

青檸梳打$48
味道酸酸甜甜感覺清爽又解渴

最後食埋油麥菜,娃娃菜,蘿蔔等菜類,就已經非常滿足了