2022-05-02
之前準備結婚都有一小段時間試過生酮飲食,最近見到大角咀新開嘅外賣店主打健康嘅生酮飲食就買左番屋企試下。好欣賞餐廳每樣野都食左幾多蛋白質,脂肪同碳水化合物,方便計算每日營養吸收量🚀店鋪裝修都幾cyber,以太空為主題,仲有個大engine🍔Green Planet 生菜包牛肉法式軟芝士漢堡 $98因為係生酮飲食,麵包由一大塊生菜代替,更健康。牛肉經過燒烤後有焦香味 好惹味。最有驚喜係個軟芝士,件芝士非常軟滑(圖7),就算外賣番到屋企食都唔會覺得芝士乾身左。大塊生菜有助消除牛肉同芝士嘅油膩感,健康又好味!🥦烤椰菜花扒配雜菜 $68呢個under more veg 嘅係純素,雜菜有茄子、南瓜、蕃茄仔。雜菜經過燒烤後超香口,好似串燒店蔬菜咁香,不過當然相對就較多油。🧆香辣腰果芝麻醬牛肉丸 $52腰果芝麻醬食甜甜地 對我黎講就唔辣。肉丸牛味香濃,好食!🍟天貝薯條 $38以天貝取代薯仔,外層包有奇亞籽,完全係健康版薯條🥛001 $46由杏仁奶、藍莓、核桃同蛋白粉組成,飲落比教結身但相當飽肚,罐裝方便買就做完運動飲。口味因為加入左藍莓同奶,比一般蛋白飲品好飲👍
🥦烤椰菜花扒配雜菜 $68
好似串燒店蔬菜咁香,不過當然相對就較多油。
🧆香辣腰果芝麻醬牛肉丸 $52
腰果芝麻醬食甜甜地 對我黎講就唔辣。肉丸牛味香濃,好食!
🍟天貝薯條 $38
以天貝取代薯仔,外層包有奇亞籽,完全係健康版薯條
🥛001 $46