2023-03-30
📍 尖沙咀/銅鑼灣 Smile Yogurt#羊羊在銅鑼灣#羊羊在尖沙咀之前一直都好想食,外表好靚,同埋乳酪好似健康啲😆今次就試咗4款,果然真係睇得又食得,同佢啲display差唔多🤩Btw個人感覺係銅鑼灣個間唧得重手啲,尖沙咀個間空心嘅🥹同埋銅鑼灣個間有得堂食,舒服啲☺️✨Vanilla Sky $54呢款係落咗勁多雲尼拿醬係面,入面仲有啲生果係底🫐好香又唔甜,啲醬仲見到一粒粒雲尼拿籽😆同埋佢哋嘅bakery都好出名,所以杏仁脆片都好出色,香脆同唔太甜😋✨Wild Summer $54個人認為呢杯顏值最高,尤其係塊菠蘿花🌼呢杯主要係tropical fruit,落咗芒果、荔枝、紅莓,都係酸酸甜甜😝配埋酸甜嘅乳酪,好夾🫰🏻✨Banana Split $54呢杯係香蕉朱古力,配搭普通,但係味道最天然😙裡面啲香蕉應該係自家整,冇落其他調味,食落冇咁罪惡😉朱古力醬淋落去仲會變脆皮,幾正🤟🏻唯獨佢話有落熱情果醬落去,唔多覺,可能蕉味太強🍌✨The Garden $54相對其他款好似冇咁出色,啲味道好分離☹️桂花啫喱冇咩味,同荔枝玫瑰汁一齊食都唔覺🥺另外冇咩莓味,顏色冇咁鮮艷,打卡值冇其他咁高🤷🏻人
#羊羊在銅鑼灣
#羊羊在尖沙咀
✨Vanilla Sky $54
✨Wild Summer $54
✨Banana Split $54
✨The Garden $54
人均價錢-$54-7x (睇款而定)
評分-回頭草指數(🍀🍀🍀🍀🍀滿分)
食物:🍀🍀🍀🍀🍀
環境:🍀🍀🍀🍀
服務:🍀🍀🍀🍀🍀
#hkfoodie #吃喝玩樂 #原相直出 #尖沙咀美食 #銅鑼灣美食 #九龍美食 #港島美食 #美食推介 #乳酪雪糕 #甜品 #朋友聚餐 #情侶好去處 #親子餐廳 #浪漫餐廳 #紀念日 #節日慶祝 #生日飯 #生日餐廳 #香港美食指南 #香港美食 #香港 #香港好去處 #美食日記