2019-09-27
台灣菜俾人感覺不嬲都好健康(夜市小食除外haha),今日黎到呢間老闆係台灣人,又有台灣食客既地道小店,都叫得幾健康嫁 ☺櫻花蝦炒高麗菜 ($78) 高麗菜又名台灣生菜,堆到山咁高,好高纖呀,中間仲好多櫻花蝦,鹹鹹甜甜,係青菜中既點綴 😜沙茶羊肉 ($113) 有洋蔥、韭黃、蔥絲、冬菇絲、同大大塊既羊肉片,沙茶味道唔會太鹹,岩晒我健康口味,但就好均勻散佈係每塊羊肉同配菜身上。特別要讚D洋蔥炒熟晒,又唔會太林,配肉好夾 👍🏻台式炒米粉 ($75) 係肉躁飯以外另一好選擇,大大碟米粉當中又不乏高麗菜,睇黎呀高麗真係好台灣,仲有一堆仔肉躁係面,撈埋食好開心呀。米粉好幼身,炒得油份適中,食到底都唔見好多油,反而有唔少冬菇絲、肉躁、菜絲。米粉有味得黎又唔會搶左肉食既風頭,好送餸 🤩初戀蜜桃 ($24) 係乳酪、梳打、蜜桃汁,賣相靚,乳酪梳打蜜桃都幾夾,但就同我初戀有D唔似 😂😂😂焦糖手工布丁 ($15) 係台灣入口,食落feel到有氣泡,都幾特別 😛