2021-05-05 101 views
搬咗嚟紅磡都差唔多半年,行過幾次想試呢間可可豬,近近地買返餐外賣返屋企食又唔慳返D功夫唔洗煮! 海南雞飯食得多,第一次食竹絲海南雞飯,己全部起骨,小朋友食都好方便,竹絲雞夠哂補身,咁樣食都真係首次,要知道平時坐月都係食竹絲雞喳! 有幾補唔洗多講啦! 肉質幼嫩香滑,出奇地又同椰香飯好夾,一盒飯入面仲要有埋少量沙津菜伴碟,唔錯!今次其實想一嘗佢的皇牌海南雞飯~ 一盒5件海南雞,好味嫩滑去骨即食,點埋個秘製醬汁,好正,再加埋個重椰香味飯,好正! 如果平時無煮飯絕對可以再encore,方便又好味,價錢仲好相宜。兩個飯加錢要埋個蒜泥白肉先,我地兩個大人加小朋友,一家四口都夠食,份量都多,蒜泥白肉絕對足料,有咬口之餘配埋個蒜泥醬,酸甜得嚟又有小辣,但辣的程度小朋友都食到,白肉又唔算太肥,唔想只食雞的另一好味之選。配埋兩樽養生茶 – 金羅漢果養生茶及熱情果茶,甜度剛好,入面真係熱情果籽,好解渴,飲養生茶真係覺得成個人都健康咗添!整體來說,好滿意的一餐外賣,近近地相信短時間內會再encore!

首創竹絲海南雞飯

特色椰香海南雞

蒜泥白肉

2021-05-04
TakeAway
$60 (Dinner)
首創竹絲海南雞飯
特色椰香海南雞