2020-11-07 87 views
今日喺尖沙咀行街,行到攰,見到依間野玩田店環境幾靚幾大,嘢食都好似唔錯幾吸引,就走咗入去試吓啦。咁咁啱晚市做緊七五折所以兩個人都叫咗唔少嘢食。咁係嘢食黎之前都俾咗個餐包我哋,估唔到個包又幾好食,幾有驚喜。煙三文魚大蝦沙律配青檸醋,煙三文魚份量好多,煙得好好食,又勁大塊,真係好正。大蝦都有三隻,隻隻都好大隻,食落去好Juicy。咁個青檸醋酸酸地,令到成碟都好開胃。蟹肉龍蝦汁闊意大利麵,個汁又係好好食,蟹肉都好多同意大利粉撈得好好,佢用咗闊意大利麵比起幼嘅意大利粉好好多,因為可以每條闊意大利麵都吸到好多龍蝦汁,所有嘢加埋都好夾。同埋佢俾咗少少蘆筍,即刻令到成碟昇華左。法國羊肚菌雞肉意大利飯,咁個意大利飯唔會好濕唔會好油,水份啱啱好,食落去唔會好膩。佢羊肚菌同雞肉都好多,成個飯都撈得好平衡,食落去每一啖都食到羊肚菌,雞肉同意大利飯,真係好正好好食。Super kale,佢用咗羽衣甘藍,檸檬汁,蜜糖一齊整,飲落去好Fresh,好清新,即刻覺得成件事健康咗好多,佢唔會太甜嗰下先至正。依杯真係好好飲。蘋果酥配movenpick雲呢拿雪糕,個蘋果酥焗得好好食,好鬆脆,入面蘋果都好多。每一啖都加啲雲呢
煙三文魚大蝦沙律配青檸醋
蟹肉龍蝦汁闊意大利麵
法國羊肚菌雞肉意大利飯
Super kale
蘋果酥配movenpick雲呢拿雪糕,個蘋果酥焗得好好食,好鬆脆,入面蘋果都好多。每一啖都加啲雲呢拿雪糕一齊食,都唔會覺得好甜,反而有啲凍有啲熱個口感好正,依個甜品真係必點。
蘋果酥配movenpick雲呢拿雪糕
2020-11-04
$250 (Dinner)
煙三文魚大蝦沙律配青檸醋
蟹肉龍蝦汁闊意大利麵