2021-03-31 25 views
有冇人同我一樣晚巿開翻之後就成日出街食飯呢🤣?出去食飯成日都多油多肉多味精,今日呢間餐廳食物除咗少油冇味精之外,仲有足料靚湯飲!💛炭燒鰻魚椰香蛋包飯原本以為係普通蛋包飯,點知係近年好流行嘅旋風蛋!雞蛋煎得啱啱好,仍然保留少少嘅蛋汁喺上面,配埋香濃嘅椰汁,甜甜地又鹹鹹地,估唔到椰汁同蛋包飯都幾夾,鰻魚嘅質素唔錯而且無骨,但係食唔出炭燒味。💛首創竹絲海南雞椰香飯套餐海南雞飯同竹絲雞湯就食得多,但係竹絲海南雞就真係第一次試,竹絲雞嘅油脂少過普通嘅雞,原本以為肉質會比較硬,但係呢個竹絲海南雞嘅肉質同普通海南雞一樣咁嫩滑,最令人驚喜嘅係個椰香飯,除咗有椰汁嘅味道,仲有沙薑味,淨係食個飯都覺得好好味😂跟餐嘅油菜都非常值得讚,雖然叫做油菜但一啲都唔油。💛猴頭菇銀耳老雞湯呢度嘅食療湯每日都唔一樣,今日嘅湯健脾養胃、安神、滋陰潤膚,淨係睇到個療效就覺得好正😂 飲落非常清甜,而且一啲都唔油膩。個湯用杯裝住,啱晒唔得閒煲湯嘅人就咁買一杯拎住飲。呢度嘅食物份量足,食完夠飽之餘又唔覺得油膩,而且冇味精,食完唔口渴,健康之餘又好味!味道: 🌕🌕🌕🌕🌑服務: 🌕🌕🌕🌕🌘環境: 🌕🌕🌕🌕🌘價錢: 🌕🌕🌕🌕🌑📍 椰粉湯

💛炭燒鰻魚椰香蛋包飯

💛首創竹絲海南雞椰香飯套餐

跟餐嘅油菜都非常值得讚,雖然叫做油菜但一啲都唔油。

💛猴頭菇銀耳老雞湯

味道: 🌕🌕🌕🌕🌑
服務: 🌕🌕🌕🌕🌘
環境: 🌕🌕🌕🌕🌘
價錢: 🌕🌕🌕🌕🌑

📍 椰粉湯紅 (灣仔)
灣仔軒尼詩道61號四寶大廈地下