2021-08-13 49 views
齋啡越式雞肉法包及沙律無膚質米餅拼盤Matcha redbean cakeBrowniePineapple coffee sodaBanana mango smoothie價錢💲: $138/ $125/ $45/ $35/ $52/ $52好味程度😋: 3.3/5服務🍴: 3/5環境🗾: 4/5性價比🥢: 3/5回頭率😚: 2.8/5-本身係一個肉食愛好者,不過偶爾食下素清下腸胃都唔錯。見到呢間啲素食好green好靚咁,決定要去試下😬 Vego coffee有2個鋪位,係一間到買完,等叫,再拎去令一間餐廳都食,呢樣野會有小小唔方便,始終條街都多塵,同埋我好怕倒瀉嘢🙈 -✅越式雞肉法包及沙律🥗 第一感覺:好大個,大到好似隻潛水艇咁。一咬去一定會跌架啦😂 個包好脆但有啲硬同乾。入面有菜、芫荽、蘿蔔等等,有做緊牛/羊的感覺🤭 素雞肉都似真的,係酸酸地個隻越式汁的味道😚 同旁邊個碗沙律一樣。沙律爽脆,又開胃。-🆗無膚質米餅拼盤。呢個感覺好raw,米餅係完全冇味,係一塊濕左小小水的米通咁。4款入面我最鍾意雜莓個款。靚得來最有味,遮到塊米餅的味,仲鋪左好多士多啤梨🍓同藍莓🫐好食!另一款有沙津同牛
齋啡
服務🍴: 3/5
環境🗾: 4/5
性價比🥢: 3/5
回頭率😚: 2.8/5

🆗無膚質米餅拼盤。呢個感覺好raw,米餅係完全冇味,係一塊濕左小小水的米通咁。4款入面我最鍾意雜莓個款。靚得來最有味,遮到塊米餅的味,仲鋪左好多士多啤梨🍓同藍莓🫐好食!另一款有沙津同牛油果的都ok,因為沙律醬都一樣遮到陣米餅味。最淡的係大啡菇火箭菜同無花果個2舊,真係好健康的感覺😶

✅Matcha redbean cake。拎上手好重,有d似pound cake的感覺🤤 食落小小粗糙但夠濕潤,抹茶味一般,唔係特別出。紅豆堆晒係底,甜度都會稍微高D。面頭仲有小小cream,增加濕潤度。

✅Brownie。估唔到Brownie好好食,同原本的Brownie還原得最似!完全唔甜,而係好濃的朱古力味,帶小小苦。而brownie的質地都唔乾,幾濕潤🤩

✅Pineapple coffee soda。Coffee tonic+菠蘿🍍的配搭,飲落去帶酸有小小菠蘿味。而最尾食菠蘿就會食到舊索晒咖啡的菠蘿片,幾得意。
✅Banana mango smoothie。呢度全部飲品都係用燕麥奶,適合返素食者。呢杯smoothie打得好滑,香蕉味>芒果味,同平時的奶類smoothie就只係差左陣奶香🤤

如果你係素食者/崇尚素食,我好推介你去,因為每一道菜都好有心機同靚。如果係食開肉的我會推介你地試佢地的飲品同甜品,應該會容易接受啲😉