2020-08-13 2166 views
最近抗疫在家晚晚都食屋企住家飯,今日晚餐想吃點不一樣的,就去咗位於旺角彌敦道的「麵麵」買返個外賣晚餐比屋企人食~餐廳主打魚肉造成嘅食物,有魚麵、魚烏冬、魚皮餃及魚肉春卷等等。而家全店外賣自取都可享有八折優惠呢魚皮餃子配柚子汁一客有五隻,每隻餃子都幾大件,餃子皮係用魚肉製成的,營養豐富又具嚼勁。配上鮮菜豬肉餡料,汁感十足流心芝士墨魚波墨魚波質感實在,頗有嚼口,中間係流心芝士,適合搭配酸甜醬一齊食安格斯牛肉濃魚湯魚烏冬魚烏冬及魚湯是分開的,非常貼心👍🏻安格斯牛肉薄片份量都幾充足,牛肉味好濃郁!魚烏冬裏的魚肉比例佔約50%🐟,口感彈牙,有陣魚肉香,營養豐富又健康!配上花膠濃魚湯,鮮甜美味哦魚之戀濃魚湯魚烏冬配料有魚腐、魚肉春卷、魚片頭、墨魚春卷、魚蛋、魚皮餃。當中我最欣賞嘅係魚肉春卷同墨魚春卷,彈牙有嚼勁,好好食😋魚片頭同魚腐都好出色呢

魚皮餃子配柚子汁

流心芝士墨魚波

安格斯牛肉濃魚湯魚烏冬

魚之戀濃魚湯魚烏冬

TakeAway
$80 (Dinner)