2022-10-20
相信大家對Green common呢間餐廳一啲都唔陌生🙈呢間餐廳主打健康及純素食品,見佢最近出咗新Menu,專登嚟試下佢🤣❛ Self-Select Set Combo 自選套餐 ❜ ($95)⥖ 迷你小食+ 主菜/漢堡+餐湯/咖啡/茶 ⥗迷你小食:> Omni新蟹餅 4pcs 呢款素蟹餅食落口感幾得意,味道都同真嘅一樣🤣同埋食落有小小辣,幾惹味😋> 樂樂雞 5pcs 雞塊炸得幾乾身脆口,食落口感唔錯,配埋純素蜜糖芥末醬一齊食好正🙈想再encore呀!主菜:> 葡汁新炸魚柳燴藜麥蒟蒻米魚柳表面炸得好香脆,食落口感唔錯,一啲都唔油膩👍🏻咬落裏面亦唔會好粉,搭配藜麥蒟蒻飯一齊食,好有西式risotto嘅感覺😋> 芝脆焗豬扒意粉呢個意粉係用咗純素芝士去焗,食落唔會太重口味,吉列豬扒咬落幾有肉感🙈茄汁同意粉一齊食好開胃😆餐飲:> 手調朱古力飲品朱古力味香濃,味道唔太甜,唔錯😍> 香芋拿鐵香芋味濃郁,牛奶比例剛好🥛見到新品芋頭Menu好吸引,最後嗌咗個甜品:> 流心香芋西多士 ($46)多士炸得金黃香脆,咬落入面芋頭餡料滿瀉😍再淋埋香芋醬落
⥖ 迷你小食+ 主菜/漢堡+餐湯/咖啡/茶 ⥗
> 葡汁新炸魚柳燴藜麥蒟蒻米
> 芝脆焗豬扒意粉
餐飲:
> 手調朱古力飲品
朱古力味香濃,味道唔太甜,唔錯😍
> 香芋拿鐵
香芋味濃郁,牛奶比例剛好🥛
見到新品芋頭Menu好吸引,最後嗌咗個甜品:
> 流心香芋西多士 ($46)
多士炸得金黃香脆,咬落入面芋頭餡料滿瀉😍再淋埋香芋醬落多士一齊食,芋頭味道倍增🤩
總結:呢個自選套餐可以一次過試到咁多款健康純素食品,性價比超級高呀👍🏻