2019-05-08
聽同事話呢一間小菜餐館質素很不錯於是有人放工之後同朋友嚟試吓 ~坐低之後侍應幫我地倒八寶茶 裏面有紅棗 杞子 菊花山楂 等等 飲落去酸酸甜甜 非常養身我哋兩個人叫咗松茸燉豬展湯 $42/位燉湯係一盅盅 用匙羹批落去 非常之真材實料 有好多松茸 飲落去非常之舒服 熱辣辣 為呢幾日寒冷嘅冬天帶來一絲暖意朋友想食蝦 叫咗個椒鹽蝦六隻 $178佢每一隻蝦都勁大隻 配上炸蒜蓉 炸得非常之乾身 其實連殼都可以直接食埋 用嚟送飯非常之不錯!!!跟住仲要咗個薑蔥雞半隻 $108上菜嗰時勁大盤 啲雞係俾啲薑蔥掩蓋着 勁適合鍾意食薑蔥既我 雞下邊則有鼓油 又係呢一下飯之選!!呢個價錢超級值得食!點可以唔食個菜呢? 我哋叫咗蟹肉扒西蘭花 $88西蘭花俾啲蟹肉同蛋白包住 整得十分之好味 蟹肉落得夠多 正 ~最後買單差唔多二百幾蚊一個人 如果唔想單叫嘅話其實佢啲套餐都幾抵食 下次可以叫多幾個朋友一齊食個四人餐
於是有人放工之後同朋友嚟試吓 ~
我哋兩個人叫咗
松茸燉豬展湯 $42/位
朋友想食蝦 叫咗個椒鹽蝦六隻 $178
跟住仲要咗個薑蔥雞半隻 $108
呢個價錢超級值得食!
點可以唔食個菜呢? 我哋叫咗蟹肉扒西蘭花 $88
最後買單差唔多二百幾蚊一個人