2020-09-28
受疫情影響,最近都喺嗌外賣返屋企食。朋友介紹咗呢一間新嘅海南雞專門店俾我,除咗出名嘅海南雞之外,佢仲有好多靚湯飲。叫咗兩個人份量,一份豬手飯,一份手撕雞冷麵。🍽日式胡麻醬手撕雞冷麵招牌菜海南雞嘅手撕雞,好嫩滑。平時用來做手撕雞得嘅雞肉,都係比較偏鞋,但佢的煮法好嫩,配上大量嘅生菜絲,紅蘿蔔絲,粟米粒同芝麻醬,真係好好味。🍽招牌豬手飯豬手唔係嗰啲滷水豬手,但係煮得好琳,清清地,反而更健康。🥣 食療拿湯杯+$18最高度推介,每日都有滋補養生湯水。 今日係木瓜花生眉豆雞腳湯,好啱而家天氣,健脾消食,滋陰養胃,強筋健骨。飲完唔會覺得口渴,証明無味精,呢個好重點。等外賣嘅時間見到好多OL特登嚟正價$25買黎飲,如果你跟餐,只需要加$18。🥢滷水雞腎+$18又係好入味,博切, 味道唔會太咸,好爽口,想佢大份少少,不過跟餐的分量其實差不多。🥬時令菜苗+$18 健康之選, 簡簡單單林啲豉油上去,先令佢帶出菜心嘅甜味。 總括而言,喺呢個抗疫時期,真係好好嘅選擇價錢優惠,超級健康。
🍽日式胡麻醬手撕雞冷麵
招牌菜海南雞嘅手撕雞,好嫩滑。
🍽招牌豬手飯
豬手唔係嗰啲滷水豬手,但係煮得好琳,清清地,反而更健康。
🥣 食療拿湯杯+$18
🥢滷水雞腎+$18
🥬時令菜苗+$18
健康之選, 簡簡單單林啲豉油上去,先令佢帶出菜心嘅甜味。