2021-01-16 119 views
好茶養生係一間主打養生同健康嘅茶飲店,唔似大路嘅台式手搖茶飲店,佢地主要賣唔同嘅花茶同水果茶,另外亦有賣多款茶味雪糕同蛋糕。同同事喺Moko食完lunch,想外賣杯野飲返office飲,飲得珍奶多又怕肥,見好茶養生好似比較健康啲,就黎試下。士多啤梨茶($36) - 哩度嘅茶都比較大杯,凍飲都有700ml。同事揀嘅士多啤梨茶揀左少冰半糖,見倒真係得幾舊冰,飲落亦只係涼涼地唔會有凍嘅感覺,就算而家天氣凍飲完都唔會好寒咁。半糖飲落冇乜甜味,以士多啤梨原味為主,茶味亦唔會太澀,感覺幾健康。水果茶($38) - 我揀嘅水果茶要少冰少甜,比起頭先嘅半糖會多返少少甜味,但又唔會太甜,水果茶入面有菠蘿、火龍果、檸檬同青檸,酸酸甜甜味道都唔錯。玫瑰荔枝慕絲($48) - 同款味道嘅蛋糕有得揀心形或者玫瑰花形,兩款都明顯好得女士歡心。慕絲蛋糕好軟綿,唔會太甜食得淡淡荔樣同玫瑰味,唔會好假好藥水。野莓忌廉朱古力泡芙($42) - 泡芙好鬆軟,朱古力味亦好濃。總結,茶飲價錢正路,sell健康就算平時想過下口癮飲多杯都唔怕,都有一定吸引力,反而蛋糕就比同價位嘅蛋糕店細件少少,冇野飲咁吸引。

士多啤梨茶 & 水果茶

野莓忌廉朱古力泡芙
$40 (Tea)
士多啤梨茶 & 水果茶