2023-08-14 60 views
呢間餐廳以健康為主,主打蒟蒻麵、蒟蒻飯及多款秘製小食😍烤豬頸肉蒟蒻飯呢款五目蒟蒻飯參考咗日本營養豐富既五目飯,將紅蘿蔔、牛蒡、油揚、香菇及蒟蒻飯一同炒勻,每啖都覺得好美味,又健康😚配上豬頸肉肉質鮮嫩,非常入味,完全唔油膩,食完更加覺得元氣滿滿💪🏻蒜香烤蠔味道非常鮮甜,食到蠔原汁原味且新鮮👍🏻焗扇貝扇貝肉算大,入口彈牙,鮮味十足,同樣充滿蒜香🧄味道🤭蒜香辣椒焗龍蝦雞湯蒟蒻麵呢款麵配上蒜蓉+辣椒🌶️既龍蝦🦞 龍蝦經烤焗後散發陣陣香氣,食落去感覺外脆內軟,配上雞湯蒟蒻麵,仲特別鮮味🤩 只要點選熱湯蒟蒻麵既客人,都可以按個人喜好選擇「椰子雞湯」或「野生竹笙松茸菌湯」😎野生竹笙松茸菌湯小妹當然擇呢款湯以羊肚菌、冬菇、舞茸、姬松茸等8款菇類及竹笙烹調,感覺每啖都有不同精華🥰柑桔水🍊樽身幾特別,酸酸帶點少甜,非常潤喉😚桃香烏龍冷泡茶茶味香濃☕️ 濃濃桃味,回甘帶點甜😙
呢間餐廳以健康為主,主打蒟蒻麵、蒟蒻飯及多款秘製小食😍

烤豬頸肉蒟蒻飯

蒜香烤蠔
味道非常鮮甜,食到蠔原汁原味且新鮮👍🏻

焗扇貝
扇貝肉算大,入口彈牙,鮮味十足,同樣充滿蒜香🧄味道🤭

蒜香辣椒焗龍蝦雞湯蒟蒻麵

野生竹笙松茸菌湯

柑桔水🍊
樽身幾特別,酸酸帶點少甜,非常潤喉😚

桃香烏龍冷泡茶
茶味香濃☕️ 濃濃桃味,回甘帶點甜😙