2015-07-26
10點排隊攞籌, 門口已有十幾人排, 11點派籌, 成功造成幾十人人龍, 12點開始叫籌入坐.全廳坐好坐齊才開蓋, 全餐廳人同時攻向自助餐枱, 好似平時飯前叫Lucky, Dolly, Lucy, Monkey坐底唔準郁, 一講ok就衝晒去個飯碗度食食食咁, 但場面不算混亂, 食客都有秩序. 餐具自取, 茶水自斟, 碟限用一隻到尾, 非常環保.食物不多, 試業餐廳, 最簡單裝修, $38午餐自助任食, 暫時咩都原諒晒! 好, 談談食物質素.清炒食物, 好清, 好健康, 感覺不到有任何調味, 完全食到食物嘅原味! 清水煮菜, 算好新鮮! 因大廚將感覺只係拖過下水嘅菜上枱供客食用咁有信心, 一定係好新鮮!玻璃汁雪藏雜豆煮豆腐, 豆味濃, 一出就被清.有舊一層層唔知係咪薑汁糕, 味道唔講嘞, 幾煙韌, 咬得過.紅豆糕, 味道甜度高, 每件可見有紅豆幾粒, 交足戲.最好食係煎馬蹄糕, 甜度高, 食落不難發現內有馬蹄細細粒, 煎得非常香口, 又係一出就被掃. 下次請我嚟食? 我好難約架喎, 係~! 我知係好平! 你知我幾忙架啦... 下刪五千字. 明啦!
玻璃汁雪藏雜豆煮豆腐, 豆味濃, 一出就被清.
紅豆糕, 味道甜度高, 每件可見有紅豆幾粒, 交足戲.
Other Info. :
用餐其間, 有侍應換餐盤, 將舊餐盤剩下之食物夾起放入新餐盤, 此舉在自助餐正常不過, 但侍一路將舊餐盤剩下之食物夾起放入新餐盤時, 舊餐盤底嘅水, 係完全滴晒入新餐盤內之食物上, 此舉就不可接受了.