2020-10-10
鐵觀音楓葉純豆乳奶茶🍁($39) 其實要做出茶味突出既飲品真係唔容易, 呢間除左用植物奶之外, 仲可以揀麥芽糖添🍯 飲品本身跟左紅豆薏米, 我另外加左芋圓🤩 成杯野口感超豐富, 芋圓細細粒好似珍珠咁, 我揀左少甜, 所以茶味都幾濃, 完全係有心之作, 飲完唔會覺得有負擔黑白之戀歌紅烏龍🥤($50)黑白既意思係黑芝麻奶蓋, 奶蓋都可以揀用植物奶嫁, 今次揀左豆乳, 兩個味道溝埋一齊係超夾, 芝麻味啱啱好😍 茶味都好出, 一啖茶一啖奶蓋好好味😋 另外加埋紅豆薏米, 口感一流呢間飲品店俾到好大驚喜我, 完全顛覆左我對飲品店既想法, 對於奶類過敏同埋注重健康既人都係一個好好既選擇, 最欣賞佢既地方係可以揀麥芽糖, 相比起普通既糖, 麥芽糖係健康好多🤩
黑白之戀歌紅烏龍🥤($50)