2019-10-09 1205 views
潮流興食健康野,poke bowl係其中一個不二之選。Poke bowl煮法其實一啲都唔複雜,最緊要係材料夠新鮮,同埋個醬汁嘅味道調校得啱啱好。呢間鋪頭個格局基本上係做外賣為主,開放式廚房,啲嘢都算乾淨企理!好啦,事不宜遲,講下成品:先叫咗一碗吞拿魚飯,魚感覺好新鮮,醬汁甜酸度調校得啱啱好因為個人喜歡比較食得健康,叫佢少汁,但係都唔會太淡而無味 - 佢本身啲肉質比較鮮味應該係主要原因之一。另外值得一讚係佢個份量都算幾均真,因為有啲鋪頭做同類型嘅菜式會做得好細碗,呢間個份量啱啱好 - 男仔一個食夠晒飽肚,女仔可以叫佢比少啲。總括嚟講:想食一餐健康輕盈嘅晏仔,佢係一個好嘅選擇

總括嚟講:想食一餐健康輕盈嘅晏仔,佢係一個好嘅選擇