2020-05-03
話說琴日天氣好,同女女去南丫島行下山,順手食下野,揀左一輪就決定黎農舍食晏,一來佢地入面裝修別緻 poster好睇,二來睇到評價都唔錯👍🏻我地兩個12:15左右去到,好在早一步入到去有位,遲多一班船都要等位,食完出番黎睇見有成4-5枱等緊位我地兩個都叫左餐,有跟湯/沙律,個湯唔會太濃味得黎仲幾好口感,於我自己黎講就加多少少鹽同黑椒就岩口味d大啡菇芝士漢堡+沙律,個包同個菇好好味,又烘得岩岩好,不過整體份量就未必夠我呢d大食仔夠飽相反女人仔揀既黑松露素菜手工意粉就相對地好夠飽,味道同口感都好唔錯,幾有特色,鍾意食黑松露味既人可以考慮試下焦糖鮮奶咖啡,好飲,泡沫適宜,只係記得個底可能已經有焦糖,落糖前試清楚先冰巧克力咖啡夠薑,特色野,幾好飲,鍾意薑汁的朋友可以試下,我估計熱的會更好味不過要注意番叫餐到底有無包餐飲,另外加特色野飲要幾錢,因為我地以心為心叫餐會包野飲,轉特色咖啡都只係加少少錢,結論係埋單呢度要3百幾蚊,都唔算平午餐意粉餐$138 個漢堡原價$100以下,轉餐可能要加幾十蚊,之後兩杯野飲可能收左原價,同埋估計有加一,最後少少趕時間就無同店員核對張單,反正懲罰完就算啦😛