2023-06-06
人越大就開始注重健康,朋友推介呢間小店,主打營養豐富又健康嘅super bowl,有多達45款配料可以選擇,每樣食物都有卡路里標籤,方便上班族/健身/減肥人士計算~ 地點唔遠而且價錢合理,值得一試💪🏻懶人貪方便叫咗幾款餐廳嘅signature bowl,每款包括羽衣甘藍、南瓜、櫻桃番茄、沙葛、紫洋蔥、豆、再配上亞麻籽同南瓜籽~ 五顏六色,賣相一流,完全唔覺得自己食緊健康餐😆主菜方面有好多選擇,雞肉餅厚厚一片,柔軟得嚟帶有粒粒口感,層次感豐富~ 雞扒大大塊,嫩滑多汁,有焦香味、牛扒同樣細嫩,牛味突出,性價比高、豬扒厚切,香茅味濃郁、四款搭配糙米飯同特製醬汁,有蒜蓉豉油,亦有洋蔥醬,惹味無窮😆自選組合要咗沙拉菜、羽衣甘藍、青瓜、醃紅蘿蔔、醃白蘿蔔、沙葛、紅菜頭、櫻桃番茄、烤菜花同鷹嘴豆,食幾多自己話事,唔怕做浪費鬼👻 蔬菜新鮮,鮮甜,份量合理,食完飽飽了😬