2016-11-20 3075 views
西環石塘咀新開咗一間gym room crossover美食嘅餐廳, 呢度嘅環境都幾寬落舒適, 柔和設計感覺好自在, 入門前係coffee bar, 然後係沙律吧, 最入就係健身部分, 眼前設備相當齊全, 雖是平日但仍有人在上堂, 真係好羨慕, 可惜係我食個lunch就要繼續苦拼...今次我哋揀咗牛肉配希臘沙律, 呢個牛肉經過慢煮所以仲保持粉嫩顏色, 入口嫩到好似食似刺身咁, 下面配搭新鮮菠菜, 青瓜同羊芝士, 都幾開胃, 好難食草都食得咁開心!哈哈跟住係芒果吞拿魚poke bowl, 充滿住夏威夷風情, 驚喜在於吞拿魚同芒果兩者原來咁合拍, 兩者都好新鮮, 出色清新, 同樣係嫩滑質感, 吞拿魚本來味道偏淡, 芒果香甜味道正好提升魚嘅鮮味, 而下以係芝麻, 加藜麥, 粒粒煙煙韌韌嘅口感更加有趣!平時食泰式生菜包通當用豬肉, 而呢個改良版用上雞肉感覺更加健康, 平時用豬肉會有濃郁嘅油香, 而呢個相對清淡, 食多都無咁膩, 一讚係特別配上牛油果, 非常creamy, 好有驚喜呀!今次揀嘅唯一一道飯食, 就係印度飯配泰式烤雞, 呢個雞烤得金黃色好誘人, 而且仲係脆皮添, 雖然隻雞比較瘦,油已
可惜係我食個lunch就要繼續苦拼...
今次揀嘅唯一一道飯食, 就係印度飯配泰式烤雞, 呢個雞烤得金黃色好誘人, 而且仲係脆皮添, 雖然隻雞比較瘦,油已經泊晒出嚟, 但依然有豐富肉汁, 完全唔乾唔會鞋口, 同埋個飯炒得好香口加埋提子乾一齊食, 好特別呀!
聽講呢度老闆專登唔用豉油或魚露調味 , 主張菜式低鹽低卡, 對身體唔會構成任何負擔!食完都好醒神
2016-11-20
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)