2017-11-26 41 views
知道黃埔開左九號水產一直想黎今晚約左朋友睇戲,過黎呢邊行下先,見到呢間喺荃灣幾出名嘅拉麵店,就試你喇!靜岡抹茶可樂$21、招財貓汽水$18、日式餃子$30 5隻我自己有個習慣食拉麵必叫汽水同餃子,呢兩款汽水喺日本飲過,好懷念~餃子個底煎得金黃脆口,裡面包左豬肉餡料,好多肉汁每款拉麵都有特上同普通,相差$10-$14,普通只可揀要豬肩肉或腩肉,特上豬肩肉同豬腩肉兩種都有,仲多左紫菜x2 溏心蛋半隻!我當然揀特上喇!豐富好多~季節限定-特上松葉蟹海老番茄湯拉麵 $98曲麵、硬度:普通、蔥湯底係豬骨湯再加番茄同蝦,配料仲有洋蔥同松葉蟹肉!呢個湯底絕對有驚喜,好鮮甜,杰杰地咁,配曲麵我覺得好夾,豬肩肉同豬腩肉都係燒香過,講真兩款都好味,所以好似我咁揀特上就岩喇~溏心蛋生熟程度岩岩好,蛋白食到有好香嘅醬油味,係另一個驚喜!特上原味豚骨拉麵$85直麵、硬度:普通、蔥豚骨湯係呢度嘅招牌湯底,不得不試~比仲多左荀同芽菜,奶白色嘅湯底,好香豬骨味,唔會太油或太咸,剛剛好~同直麵好夾牛油粟米$10、芽菜$5、椰菜$10、厚切荀$8我同朋友想食所以加左,估唔到係分開一碟碟咁上,份量仲要幾多,兩個人每款叫一份
知道黃埔開左九號水產一直想黎

靜岡抹茶可樂$21、招財貓汽水$18、日式餃子$30 5隻

特上豬肩肉同豬腩肉兩種都有,仲多左紫菜x2 溏心蛋半隻!
我當然揀特上喇!豐富好多~

季節限定-特上松葉蟹海老番茄湯拉麵 $98

曲麵、硬度:普通、蔥

特上原味豚骨拉麵$85

直麵、硬度:普通、蔥
豚骨湯係呢度嘅招牌湯底,不得不試~
比仲多左荀同芽菜,

牛油粟米$10、芽菜$5、椰菜$10、厚切荀$8

我同朋友想食所以加左,估唔到係分開一碟碟咁上,份量仲要幾多,兩個人每款叫一份分就岩喇,特別鐘意牛油粟米,舊牛油又滑又香

炸軟殼蟹$45

朋友想食所以叫,軟殼蟹好大隻同多肉

蜜糖咖哩雞中翼$40

蜜糖味比較出,塊雞皮甜甜地,好夠味,雞翼大小適中

炙燒芝士豚肉$18

豚肉夾住半溶芝士同紫菜,幾特別!記得襯熱食

非常有驚喜同滿意嘅一餐!
$180 (Dinner)